Knuffelkuiken

Voor jong en oud!

NIEUW VANAF 2021 <--> Moederkip (kloek) met kuikens huren


Sommige mensen zijn van mening dat kuikens niet uit een machine horen te komen maar moeten worden uitgebroed door een moederkip.

Voor deze mensen hebben we een passende oplossing gevonden.
Een moederkip met kuikens. Wanneer de kuikens uit het ei zijn gekomen worden ze naar u toegebracht of u kan alles komen ophalen.

In 2020 hebben we een aantal keer proef gedraaid om te kijken of het gedrag van de moederkip geen ongewenst effect had op de kuikens en de omgeving waar ze terecht kwam. Dit is niet het geval en kunnen hierbij spreken van een succes.

Hoeveel kuikens er onder de kip zitten is niet te zeggen. Dat hangt er net vanaf hoeveel ze er heeft uitgebroed. De moeder met kuikens kan alleen in de avond worden opgehaald, omdat ze dan lekker slapen en weinig mee krijgen van het ritje in de auto.

We leveren net zoals bij de broedmachine pakketten alle materialen.
Hok, voer, drink en voer silo. De warmteplaat leveren we er niet bij, want de moeder houdt de kuikens warm. Dus deze heeft u ook niet nodig.

De duur van dit project is maximaal 12 weken. Daarna kan u beslissen of u de kippen overneemt van de stichting of dat u ervoor kiest alles weer in te leveren.

Deze projecten zijn geschikt voor zowel instellingen als particulieren. Let wel op, deze kuikens zijn niet handtam te maken doordat moederkip haar kroost goed beschermd. Wil u graag handtamme kuikens die u ook af en toe wil oppakken? Huur dan een broedmachine. Dan zijn jullie de moederkloek.

De kosten inclusief huur alle materialen en 7/7 support: € 100,--

U kan zich onder de foto aanmelden. Het aantal aanmeldingen is veel hoger dan ons aanbod, hierdoor kan het voorkomen dat u een aantal maanden moet wachten. We kunnen onze kippen niet broeds kijken en laten de natuur hier rustig zijn gang gaan.