Knuffelkuiken

Voor jong en oud!

Stichting het knuffelkuiken

In Nederland zijn er 900.000 ouderen die zich eenzaam voelen. Dit zijn niet alleen mensen die thuis wonen maar ook in verzorg- en verpleeghuizen. Er zijn al heel veel instanties in Nederland die zich inzetten tegen deze eenzaamheid. Veelal gaat het om kort durende evenementen.

Stichting het knuffelkuiken zet een broedmachine neer met eieren die gedurende drie weken aanstaat. Na drie weken komen de eieren uit. De ouderen of kinderen mogen vanaf dag één de kuikens groot brengen. Kuikens zijn makkelijk in onderhoud, ze eten en drinken zelfstandig. Het enige wat ze extra nodig hebben is liefde net zoals de mensen die ze verzorgen. 

Na 4 á 5 weken worden de kuikens te groot om binnen te blijven. Ze gaan weer mee naar de stichting. De hennen worden verkocht en de opbrengst gaat weer terug naar de stichting. Gedurende deze vier á vijf weken kunnen mensen de kuikentjes verzorgen. Het is tot nu toe een groot succes en we hebben al herhaalplaatsingen gedaan op meerdere locaties. Vaak worden de hennen overgenomen door familieleden die graag kippen willen.

Voor scholen heeft dit project een heel ander doel.
Hier gaat het om het bewust maken van hoe het leven ontstaat. Het is voor kinderen leerzaam om te zien hoe eieren uitkomen, kuikentjes te zien groeien en de kippen groeien en te verzorgen. 
Kuikentjes zijn geen knuffeldieren en moeten gerespecteerd worden net zoals elk ander dier.
Wanneer de kuikens dit zelf toestaan mogen ze opgetild worden.